Mazda MX-30 R-EV Plug-in Hybrid med hus i bakgrunden

MX-30 R-EV

Boka provkörning

En ny kategori av bilar

Upptäck Hybriden som alltid kör elektriskt

Mazda MX-30 R-EV är en unik laddhybrid (PHEV). Precis som på ett batteridrivet fordon (BEV) drivs hjulen uteslutande av elmotorer. Men till skillnad från andra laddhybrider driver bensinmotorn inte hjulen direkt, utan fungerar som en generator för att ladda batteriet. Det betyder att du alltid kan njuta av en elektrisk körupplevelse.

Illustration över PHEV drivlinan i Mazda MX-30 R-EV

Utmärkta köregenskaper

Alltid elektrisk körning

Till skillnad från andra laddhybrider där förbränningsmotorn faktiskt driver hjulen, drivs hjulen på Mazda MX-30 R-EV alltid av elmotorn, vilket innebär att du alltid får uppleva den följsamma känslan hos en elbil

Daglig körning utan utsläpp

Den elektriska räckvidden på 85 km täcker mer än väl det genomsnittliga dagliga körbehovet.

Behöver du köra längre? inga problem

Vår unika wankelmotor fungerar som en inbyggd generator som laddar batteriet. Vid längre körsträckor kopplas wankelmotorn in och laddar batteriet vid behov, medan du kör. Då kan du njuta av en elektrisk körkänsla oavsett körsträcka.

Beige Mazda MX-30 med inkopplad laddkabel parkerad vid ett arkitektritat hus

Elektrisk körkänsla på alla resor

Snygga Mazda MX-30 R-EV är en unik laddhybrid som tillverkas i Japan. Den drivs enbart av en elmotor och ger oavbruten elektrisk körglädje med Mazdas unika köregenskaper. Täck dina dagliga behov helt elektriskt och åk på långresor utan att behöva leta efter laddstationer på vägen.

Mazda MX-30 R-EV med öppna dörrar och baklucka

Unik japansk design

Med vår ”Human Modern”-tolkning av Kodo-designfilosofin sticker Mazda MX-30 R-EV ut från mängden och tillgodoser den moderna förarens behov. Denna unika, japanska crossover har noga genomtänkta proportioner och spännande detaljer som ger bilen liv, till exempel bakhängda dörrar och förarcentrerad förarplats.

Bild på Wankelmotorn som förlänger elkörningen


Wankelmotor som förlänger elkörningen

Wankelmotorn har förfinats av Mazda i över 50 år och är den perfekta bensinmotorn för att underhållsladda ett batteri i ett fordon som uteslutande drivs av en elmotor. Den kombinerar fördelarna med att vara kompakt och nästan vibrationsfri och eftersom den inte driver hjulen direkt, kan den alltid köras inom det bästa belastningsområdet för optimal effektivitet.

.

Utrustningsnivåer

Mazda MX-30 R-EV Exclusive-line
EXCLUSIVE-LINE

Från 415 900 kr

EX­CLUS­IVE-LINE

Exclusive-line är generöst utrustad med teknik som gör skillnad. Här finns bland annat adaptiv farthållare och head-up display som gör resan säkrare och ökar tryggheten, medan Apple CarPlay och eluppvärmd ratt lyfter körupplevelsen.

Mazda MX-30 R-EV Makoto
MAKOTO

Från 437 900 kr

MAKOTO

Förutom att utrustningsnivån Makoto kan väljas med tre olika interiöra designval så ingår ännu mer nyttig teknik i form av adaptivt helljus och elektriskt justerbar förarstol.

Mazda MX-30 R-EV Edition R
EDITION R

Från 481 400 kr

EDI­TION R

Edition R är unik för R-EV-versionen och firar återintroduktionen av Mazdas legendariska wankelmotor. Detta visas med unika designdetaljer i nackstöd, golvmattor och nycklar.

Galleri


Kontakta oss

Marcus Bodérus
Säljare
08-581 734 21
marcus.boderus@ramotor.se 
Marcus Bjur
Säljare (Märkesansvarig Mazda & Nissan)
08-581 734 14
marcus.bjur@ramotor.se 
Oguzhan Cigel
Säljare
070-166 67 76
ogge@ramotor.se 
Mikael Larsson
Försäljningschef
070-400 27 57
mikael.larsson@ramotor.se