Subaru Solterra omslagsbild dynamisk körning

Solterra

Subaru Solterra

Allt det som generationer av ägare har lärt sig att förvänta och uppskatta i en bil från Subaru. Nu, för första gången, kan du få alla dessa kvaliteter i en bil som drivs helt och hållet av elektrictet. Världsledande säkerhetssystem, maximal utrustningsnivå redan i grundutförandet och självklart fyrhjulsdriven.


X-Mode FYRHJULSDRIFT

Med två jämnstarka elmotorer och lika långa drivaxlar till höger och vänster hjul är Subarus kännetecken – den symmetriska fyrhjulsdriften – bevarad och mer effektiv än någonsin.


Praktisk i vardagen och på fritiden.

Solterra har ett rymligt, praktiskt och lättanvänt bagageutrymme med ett justerbart golv i två lägen. Ett övre som eliminerar inre lasttröskel och gör lastytan helt plan, samt ett nedre som ökar djupet och tillåter en maximal lastvolym upp till 452 liter (VDA).


Exteriör

Solterra har ett kraftfullt formspråk som utstrålar traditionella Subaru-kvaliteter och omedelbart känns igen tack vare konturen av Subarus åttakantiga grill. En lång hjulbas, hög markfrigång och en visuellt låg tyngdpunkt reflekterar Solterras generösa innerutrymmen, pålitliga framkomlighet och trygga vägegenskaper.


Interiör

Interiören är utformad för att vara praktisk, lättöverskådlig och bidra till ännu högre säkerhet genom hög åkkomfort, gott om utrymmen för samtliga passagerare samt genom att förmedla en förtroendingivande känsla av kontroll till föraren. Praktiska förvaringsmöjligheter, trådlös laddning och kommunikation med mobiltelefon samt logiska reglage och menyer bidrar till att varje färd kan göras utan ansträngning.

Subaru Solterra Elektriska Plattform

100% Subaru, 100% eldriven

Varken du eller framtida generationer behöver längre ställas inför valet: Subarus unika styrkor eller eldrift? Med Solterra får du båda.

Med två elmotorer på 80kW och 168 Nm vardera samt en batterikapacitet på 71,4 kWh uppskattas den deklarerade räckvidden till precis under 40 mil (WLTP). Tillräckligt i de flestas vardag. Med en laddare i hemmet kan batterierna laddas på 6,5 timmar. I en 150 kW snabbladdare kan batterierna laddas 0-80 % på 30 minuter.

Subaru Solterra i vacker miljö

All säkerhet är standard i en Subaru

Det inkluderar bland mycket annat en inbyggd andrepilot, en elektronisk förarassistent som hjälper föraren att hålla sig alert och effektiv hela resan. Den upptäcker och varnar för faror. I en nödsituation kan den ingripa för att undvika kollission med fasta och rörliga objekt, inklusive människor och djur. De flesta funktioner är bekanta. Några är helt nya, däribland Safe Exit Assist som varnar föraren från att öppna dörren om ett annat motorfordon eller en cyklist närmar sig bakifrån.

Subaru Solterra Interiör

Tryggt ägande i många år

Som varje Subaru har Solterra 3 års fri service och är konstruerad för att göra lång och trogen tjänst. Batterierna i Solterra är konstruerade med målet att bibehålla 90 procent av sin kapacitet efter tio år.

En Subaru är fullutrustad

Solterra erbjuds i 3 utrustningsutföranden. Utöver det kan du välja mellan sju olika kulörer på karossen, men allt det du nyss har läst och mycket mer ingår som standard i alla utföranden av Solterra, elbilen som framtidssäkrar Subarus traditionella egenskaper och unika kvaliteter.

Subaru Solterra i färgen Dark Blue Mica
Dark Blue Mica
Subaru Solterra i färgen Black Mica
Black Mica
Subaru Solterra i färgen Emotional Red
Emotional Red
Subaru Solterra i färgen Precious Metal
Precious Metal
Subaru Solterra i färgen Platinum White Pearl
Platinum White Pearl
Subaru Solterra i färgen Dark Blue Mica
Harbor Mist Grey Pearl
Subaru Solterra i färgen Harbor Mist Grey Pearl/Black Mica
Harbor Mist Grey Pearl/Black Mica

CHARGE AMPS HALO LADDBOX

Just nu kan vi erbjuda Charge Amps Halo Laddbox för endast 6 995 kr monterat och klart. Charge Amps Halo är en smart laddbox med inkluderad molntjänst. Den 7,5 meter långa kabeln håller sig mjuk och smidig även i kallt klimat och är därmed lätt att hantera. 

ANVÄNDARVÄNLIG LADDSTATION I TOPPKLASS

  • Uppkopplad med molntjänst
  • Skapad av återvunnen aluminium
  • 7,5 m fast kabel
  • Extra schukouttag
  • 7,4–11 kW
Gustav Andersson
Säljare nybil (Märkesansvarig Subaru)
018-18 28 72
gustav.andersson@ramotor.se 
Joakim Lindgren
Säljare nybil (Märkesansvarig Honda)
018-418 44 25
joakim.lindgren@ramotor.se 
Christoffer Jacobsson
Säljare nybil (Märkesansvarig Hyundai)
070-785 78 18
christoffer.jacobsson@ramotor.se 
Kasper Hammarlund
Säljare nybil
070-785 00 62
kasper.hammarlund@ramotor.se 
Peter Jonsson
Försäljningschef Nybil
018-18 28 86
peter@ramotor.se 
Inan Ruhmén
Försäljningschef Nybil (Föräldraledig)
076-141 71 14
inan.ruhmen@ramotor.se 
Olov Sacredeus
Hallvärd Nybil