Hyundai NEXO design

NEXO

Hyundai NEXO – i harmoni med naturen

Hyundai NEXO är en helt ny, miljövänlig och högteknologisk Hyundai. NEXO har fått sitt namn efter den danska staden Nexø på Bornholm och drivs av vätgas som omvandlas till el. Det innebär att bilen inte utnyttjar några fossila bränslen. Precis som en elbil drivs bränslecellsbilen NEXO av elektricitet. Men i motsats till en klassisk elbil, som får elen levererad av ett batteri, så producerar NEXO själv sin el i en bränslecell. Där sker en kemisk reaktion mellan vätgas och elektricitet som leder till att elektricitet levereras till bilens elmotor. Det gör att NEXO släpper ut 0 gram CO². Det enda som den nya NEXO släpper ut är vatten.

Hyundai NEXO bakljus LED

Inspirerad av naturen

Med sin strömlinjeformade design, minskar NEXO vindmotståndet och glider elegant igenom trafiken, som en vattendroppe som rinner nerför vindrutan

Hyundai NEXO telefon bränsle

Påfyllning av bränsle

Du kan nå en räckvidd på 666 km (WLTP). Detta gör det enkelt att pendla mellan hem och arbete och även att kunna köra långa sträckor. Navigationssystemet visar dig var du kan tanka vätgas.

Från vision till verklighet

Nya NEXO visar Hyundais engagemang och satsning på utvecklingen av teknologiska framsteg, som kan bidra till att göra jorden renare. Hyundai är en pionjär inom utvecklingen av bränsleceller, som drivs av vätgas. Det började redan 1998 och 2013 var den första masstillverkade bränslecellsbilen klar till försäljning, i form av Hyundai ix35.

Hyundai NEXO Världens första bränslecellbil

Världens första bränslecellsbil 

2013 blev ix35 den första masstillverkade bränslecellsbilen i världen. Danmark var testland, och än idag kör bränslecellsbilar runt på vägarna i Danmark.

Hyundai NEXO Flest sålda bränslecellsbilar

Flest sålda bränslecellsbilar 

2017 fanns det 500 registrerade bränslecellsbilar i Europa. Detta är fler än alla andra bilmärken tillsammans.

Hyundai NEXO för en bättre värld

För en bättre värld 

Hyundai Motor Company är ett målmedvetet och engagerat, globalt företag, som vill utvecckla miljövänlig teknologi till nytta för kunder över hela världen.

Se det på stor skärm

Den eleganta 12,3 tum stora skärmen visar inte bara navigation, utan också energiförbrukning och multimedia. Du kan välja att använda två skärmar. Multimediadelen har bl.a. Apple CarPlayTM, så att du enkelt kan ansluta din mobil till systemet och lyssna på din favoritmusik, använda telefonen och mycket annat på den stora skärmen.

Hyundai NEXO interiör skärm

Framtidens teknologi

Med en räckvidd på 666 km ligger nya Hyundai NEXO i en helt egen klass – tack vare världens högsta bränslecellseffektivitet. Samtidigt bidrar bilens genomtänkta arkitektur och design till både snabb acceleration, exakt styrning och suveränt utrymme i kupén.

Hyundai NEXO laddstation 666km teknologi

Kontakta säljare

Gustav Andersson
Säljare nybil (Märkesansvarig Subaru)
018-18 28 72
gustav.andersson@ramotor.se 
Christoffer Jacobsson
Säljare nybil (Märkesansvarig Hyundai)
070-785 78 18
christoffer.jacobsson@ramotor.se 
Jesper Ros
Säljare nybil
073-654 87 95
jesper.ros@ramotor.se 
Josef Haidar
Säljare nybil
073-958 43 84
josef.haidar@ramotor.se 
Patrik Axnér
Säljare Företag & Transport
076 – 118 66 15
patrik.axner@ramotor.se 
Peter Jonsson
Försäljningschef Nybil
018-18 28 86
peter@ramotor.se 
Olov Sacredeus
Hallvärd/Annonsansvarig Nybil

 
Filip Lagerberg
Hallvärd