AC-Service

Kampanj på AC-Service – nu från 1995kr*

Kyler din AC dåligt eller har du något annat fel på din klimatanläggning? Lämna då in den till våra specialutbildade mekaniker för en felsökning. Genom att lämna in din bil på AC-service kan vi i många fall upptäcka och avhjälpa dyra problem i tid. RA Motor är en certifierad verkstad för AC-service och AC-reparation. Vi felsöker, servar och byter ut eventuella reservdelar vid behov.

* Priset inkluderar påfyllning av köldmediet R134A, vid påfyllning av köldmediet R1234YF tillkommer 1000 kr.

Detta ingår i vår AC-Service

  • Tömning av gas
  • Provtryckning
  • Läcksökning
  • Påfyllning av kylmedel, olja och spårmedel*

* Priset inkluderar påfyllning av köldmediet R134A, vid påfyllning av köldmediet R1234YF tillkommer 1000 kr.

Obs! Det är lätt att bli vilseledd av priser på AC-service då olika verkstäder inkluderar olika saker i priserna. Var noga att jämför vad som verkligen ingår i priset innan du bokar.

Reparation

Om din AC skulle behöva repareras så hjälper vi naturligtvis till med det. Efter felsökning får du ett kostnadsförslag över vad reparationen som du sedan måste godkänna innan vi påbörjar arbetet och beställer eventuella reservdelar.


Olika typer av AC-gas

År 2011 började EU-direktivet 2006/40/EC att gälla. Direktivet innebär att alla nyutvecklade bilar och minibussar som används inom EU, och som är utrustade med AC, måste använda ett köldmedium som har ett GWP-tal (global warming potential) på 150 eller lägre. Det äldre köldmediet R134A uppfyller inte detta kravet och har därmed ersatts av köldmediet R1234YF.

För att veta vilka bilar som ska använda den nya gasen kan man beskriva övergången till den nya gasen enligt följande:

R134A – Årsmodell 2016 eller äldre
R1234YF
– Årsmodell 2017 eller nyare

Det förekommer dock undantag där inte ovanstående fördelning stämmer så vi kontrollerar det såklart innan vi fyller på ny gas i din bil.